Olja golv

Har du funderat på hur man kan behålla de naturliga ådringarna och låta golvet åldras vackert? Genom att olja trägolv, furugolv och parkettgolv så behåller du golvet tidlöst och ger hemmet en varm känsla då oljan tränger in i träet på djupet.

Några egenskaper som oljat trägolv kan ge är att behandlingen skyddar från kemikalier, smuts och fukt samt ger golvet möjlighet att andas. Det är dock ändå viktigt att underhålla golvet. Oljat golv skiljer sig från lackat golv då ett oljat golv måste underhållas ca 1-2 gånger om året.

Läs mer nedan hur vi kan hjälpa dig med ditt golv och vilka fördelar.

Fördelar med att olja golvet

Fördelar med att olja golvet

Många väljer att olja sina furugolv eller parkettgolv som exempelvis; fiskbensparkett, stavbensparkett ekparkett samt andra typer av trägolv för att få till den där tidlösa känslan. Dock så finns det fler fördelar med att välja golvolja som ytbehandling. 

Trägolv med pigmenterad olja

Trägolv med pigmenterad olja

En annan fördel med golvolja är att du kan välja färg på ditt golv genom vitpigmenterad olja eller ett mörkare pigment. Om du är en person som gillar att göra om i hemmet eller vill följa växlande trender är pigmenterad olja rätt val för dig och dina önskemål. Du kan till och med blanda olika oljor för få den färgen du är ute efter. Vi hjälper dig välja rätt olja för att ta fram den där rustika känslan av ditt golv, samtidigt som du får en mjuk och skön känsla att gå på golvet.

Olja golv utan golvslipning

Olja golv utan golvslipning

Om du exempelvis får en skada eller fläck på ett golv som är oljat så kan du oftast åtgärda det genom att applicera ny olja. Detta kan du inte göra på ett golv som är lackat då det syns betydligt mycket mer och måste därför slipas om för att få det åtgärdat.

Oljan tränger sig in på djupet av träet medans lackat golv endast lägger sig som ett skyddslager. Det är dock viktigt att tänka på att detta endast fräschar upp ditt golv och får inte repor att försvinna. Är du osäker vad som passar bäst för ditt golv eller är du osäker på vilken typ av behandling ditt nuvarande golv har idag? Kontakta oss så vägleder vi dig rätt!

rot-avdrag

När du som privatperson anlitar oss som golvfirma så får du 30 % med rotavdraget på ytbehandling och marknadens bästa priser på ytbehandling och övriga tjänster. 

Helhetslösningar i Stockholm 

Behöver du hjälp med att underhålla dina trägolv? Vi rekommenderar att underhålla golv med underhållsolja ca 1-2 gånger om året. Våra golvexperter kan självklart hjälpa dig med detta. Vi samarbetar även med Stockholms ledande städfirma Städjätten för att ge dig helhetslösningar på dina önskemål. Genom detta samarbete kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar för att underlätta ett krävande projekt för dig. Läs mer om alla våra tjänster!

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling  genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

TELEFON

010 4240540

ADRESS

Hammarby Allé 91, 120 63 Stockholm

Call Now Button