Hårdvaxolja

Vet du inte vilken ytbehandling du ska välja för ditt trä eller parkettgolv? Då är förmodligen hårdvaxolja rätt val för ditt golv. Hårdvaxolja är precis som det låter, en ytbehandling med både olja och vax. Detta ger golvet ett naturligt utseende som även ger starkt skydd mot slitage och vatten.

Precis som oljat, tränger hårdvaxoljan in sig i träet och framhäver den där härliga strukturen man vill ha på sitt golv. Till skillnad mot lackade golv så kan du punktreparera med hårdvaxolja. Detta är en stor fördel då du i många fall inte behöver slipa om golvet för att skador inte ska synas.

Läs mer om ytbehandling av hårdvaxolja nedan.

Vad är skillnaden på olja och hårdvaxolja?

Skillnaden är att hårdvaxoljan är en mer skyddande ytbehandling av golv och behöver inte samma underhållning som oljat golv. Oljat golv behöver behandlas med underhållsolja ca 1-2 gånger om året. Medan hårdvaxoljan håller sig i fint skick i flera år och skyddar mer mot vatten och smuts. Med hårdvaxolja kan du även välja hur glansigt eller matt du vill ha ditt golv, du kan även använda exempelvis vitpigmenterad olja. Välj hårdvax som ytbehandling och behåll golvets naturliga struktur samtidigt som du får ett slitstarkt golv.

Hur underhåller man golv med hårdvaxolja?

Även om hårdvaxolja är mer tåligt mot smuts, repor och skador bör du ändå ta hand om golvet med omnejd för att få bästa hållbarhet. När du rengör dina vaxade golv ska du inte använda för mycket vatten eller starka rengöringsmedel. Använd skötselråden för den hårdvaxolja du väljer. Vi på Golvexperten hjälper dig att välja och utföra jobbet på rätt sätt! Vill du även få hjälp med regelbunden skötsel av dina golv? Kontakta oss så sätter vi ihop en helhetslösning som passar bäst för ditt hem.

Vi hjälper dig att vaxa golvet!

Vi på Golvexperten har över 15 års erfarenhet inom golvbehandlingar och ser alltid till att ditt golv behandlas på rätt sätt. Oavsett om du precis har lagt nytt furugolv, parkettgolv eller behöver hjälp med obehandlat trägolv så ser vi till att behandla golvet på bästa sätt. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser på alla våra golvtjänster. Välj hur du vill bli kontaktad nedanför och läs mer om våra priser för ytbehandling av hårdvaxolja.

rot-avdrag

När du som privatperson anlitar oss som golvfirma så får du 30 % med rotavdraget på golvslipning, ytbehandling, reparation eller golvläggning.
Vi har konkurrenskraftiga priser på ytbehandling och golvslipning i Stockholm.

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling  genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

TELEFON

010 4240540

EMAIL

Hammarby Allé 91, 120 63 Stockholm

Call Now Button