Ytbehandling av golv

Ytbehandling i Stockholm

Hos oss får du hjälp med rätt ytbehandling för ditt golv. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser och kostnadsfri rådgivning för att hitta rätt ytbehandling för just ditt golv. Har du svårt att bedöma vilken typ av behandling som du behöver för ditt golv?

Lugn, våra golvexperter har expertis och 15 års erfarenhet i alla typer av ytbehandlingar.

Viktigt med rätt ytbehandling

Efter en golvslipning är det viktigt med rätt ytbehandling. En behandling gör ditt golv slitstarkt samt skyddar golvet mot smuts och fukt. Beroende på vilken ytbehandling du väljer för ditt golv kan du även välja utseende för golvet. Du kan exempelvis använda dig av golvolja för att få fram de naturliga ådringarna i träet eller välja vitpigmenterad olja för att få fram ett mer modernt utseende. Läs mer om de olika ytbehandlingarna längre ner på sidan.

Professionell rådgivning i Stockholm

Man kan ytbehandla trägolv utan en golvslipning men det kommer aldrig ge dig samma resultat som ett nyslipat golv. Att olja eller lacka om golvet utan att slipa kommer inte få reporna att försvinna. Däremot kan det ge golvet en fräschare känsla och göra det mer slitstarkt. Vill du nå det perfekta resultatet och bli av med reporna från golvet rekommenderar vi en professionell golvslipning i kombination med rätt ytbehandling.

Kan man ytbehandla trägolv utan golvslipning?

Man kan ytbehandla trägolv utan en golvslipning men det kommer aldrig ge dig samma resultat som ett nyslipat golv. Att olja eller lacka om golvet utan att slipa kommer tyvärr inte få reporna att försvinna, däremot kan det ge golvet en fräschare känsla och göra det mer slitstarkt. Vill du nå det perfekta resultatet och bli av med reporna från golvet rekommenderar vi en professionell  golvslipning med rätt ytbehandling. 

Alla våra ytbehandlingar

Har du ett gammalt golv som du behöver hjälp med att väcka till liv igen? Ingen fara! Golvexperten vet exakt hur man ska göra för att ge dig ditt drömgolv. Genom rätt ytbehandling skyddas och förstärks golvet under alla årstider, framförallt under kallare och blötare. Det är därför viktigt att man tar kontakt med professionella och duktiga golvexperter som arbetar med specialutrustning för det bästa resultatet. Förutom att en ytbehandling är en fröjd för ögat så är också skötseln och underhållskostnaderna lägre efter en ytbehandling. Läs nedan om de olika ytbehandlingarna.

Få tillbaka lystern på ditt golv genom att bona det. Att bona golvet på lackat parkettgolv, linoleumgolv eller brädgolv återskapar en blank och jämn yta som får golvet att kännas fräscht igen. Att bona golvet ger dig inte bara ett nytt, skyddat och stärkt trägolv utan gör även att trägolvet blir lättare att hålla rent.

Hårdvaxolja är rätt val för dig som inte vet vilken typ av ytbehandling av trägolv som är bäst. Hårdvaxolja är en ytbehandling av både olja och vax som ger ett naturligt utseende som även är starkt skyddat mot slitage och vatten. Denna oljan tränger sedan in i träet och framhäver en härlig struktur på golvet. 

Genom att ta hjälp för att olja ett trägolv, furugolv och parkettgolv lyckas du behålla ett tidlöst utseende på strukturen på golvet samtidigt som du skapar en härlig och varm känsla i hemmet. Träolja skyddar golvet från kemikalier, smuts och fukt vilket kan vara en räddning för alla typer av golv. 

För att skydda golvet från smuts, repor och färgförändringar är lackering en viktig ytbehandling. Att lacka golvet skapar en vacker inramning på vilket bidrar till ett levande och tidlöst rum. Golvlack förekommer i olika färger och nyanser, från mörka och matta till ljusa och blanka.

När man ska betsa ett golv färgas träet in i önskad nyans vilket gör att golvets ådringar och naturliga utseende framträder mer. Medan lasyr är en tunn och transparant täckfärg som inte tränger in i träet på samma sätt som bets gör. För att säkerställa att det är rätt nyans som kunden önskar brukar våra golvexperter prova att färga på en dold yta innan själva ytbehandlingen genomförs. 

Att såpa ett golv innebär att såpan tränger in i träet och skyddar ytan vilket gör att golvet blir lent och skönt att gå på. Ytan blir hårdare och hårdare med tiden ju mer den såpas. Att luta golv är en effektiv metod för att göra golvet mindre fuktkänsligt och mer reptåligt, det fungerar lika bra för att nyansera golvet. Söker man ett blekt och vitt resultat på sitt golv är därför att luta golvet en bra idé. 

Vi på Golvexperten utför en rad olika ytbehandlingar, men vi kan också hjälpa dig med att nåta golvet, slipa och olja altanen. Vi utför även såväl mindre som större reparationer av till exempel fuktskador, reparation av lister, trösklar, hål, sprickor och trasiga fogar med mera. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning, reparation eller ytbehandling  genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning, reparation eller ytbehandling genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. Du kan även ringa oss för rådgivning med våra golvexperter.

TELEFON

010 4240540

ADRESS

Hammarby Allé 91, 120 63 Stockholm

Call Now Button