Golvtrender 2022 – hållbart och personligt

Golv är något som vi inte byter så ofta, det ska ligga länge och kräver en del eftertanke för bästa resultat. Precis som när vi köper andra möbler är det en bra regel att även se golvet som en del av inredningen och att det ska hänga ihop med resten av interiören. Vilket golv vi väljer sätter stilen och stämningen i rummet, lika mycket som färgen på väggarna. Så, vad vill vi ha under fötterna 2022? Vi vet vilka golvtrender som gäller!

Hur vi väljer att inreda våra hem har påverkats av den förändring samhället präglats av de senaste åren. Nu vill vi ha det personligt och även miljövänligt och hållbarhet står i fokus. Nedan listar vi tre av de hetaste golvtrenderna med golvmaterial och färger att satsa på 2022.

Unikt och färg

mönstrat golv i olika färger som golvtrend
Våga maxa golven med mönster och färg

Mönstergolv är en av golvtrenderna i år. Material som passar bra för att göra just mönster är linoleum, vinyl och plastgolv. Fördelen med dessa material är att de är praktiska, lättstädade, ljuddämpande och sköna att gå på. Mönstret kan man antingen hitta färdigtryckt på golvet, färdiga bitar att sätta ihop eller så kan man klippa till egna mönster av olika mattor. 

Var inte rädd för att våga färg! Gör ditt golv unikt och personligt med färgglädje – enstaka detaljer som ger det lilla extra eller monokroma, färgstarka golv. Bleka pasteller och lila är inte bara trender i modevärlden i år, utan även för golv och inredning. Det är bara din fantasi som sätter stopp!

Trä, trä och mera trä

Trägolv som en golvtrend
Trägolv av alla slag är en trend som håller genom åren

Är du inte lika vågad och vill ha något som håller för svängningar i inredningstrender? Då ska du satsa på ett massivt trägolv. Trägolv av alla slag fortsätter att vara en stark golvtrend 2022, här vill vi ta med oss naturen och naturmaterial in i hemmet. Hållbara trägolv i olika mönster, färger och träslag kan aldrig bli fel. Med det miljömedvetna och hållbara i åtanke är framförallt nordiska träslag såsom ek, björk och furu populärt och dessa trägolv kan åstadkommas i en rad olika varianter. 

Rutparkett och fiskbensparkett håller sig starka, men en mer modern variant är industriparkett. Den består av massivt trä och ger varje rum ett varmt och naturligt utseende som endast massivt trä kan ge. Glöm inte att se till att trägolvet kommer från miljöcertifierade skogar.

Polerad industri

Golvtrend Polerat betonggolv
Polerat betonggolv som ger en industrikänsla

I år gör betonggolv en stark entré, gärna polerad betong för att skapa en polerad industrikänsla. Det är ett riktigt statement-golv. Här kommer terrazzogolv in, vilket består av en gjuten cementpasta och något färgat material av sten. Namnet Terrazzo kommer från italienskans ord för terrass, men materialet kallas även för även cementmosaik, konststensbetong eller konstbetong. Terrazzogolv är ett hållbart val som tål tuffa tag, en säker golvtrend år 2022. Det passar perfekt i hallar, kök, badrum och givetvis i utomhusmiljöer. Värt att ha i åtanke är att detta material inte är särskilt mjukt att gå på eller ljuddämpande.

Category
Tags
Call Now Button