Golvläggning av parkettgolv

Är du trött på ditt gamla och slitna golv? Då är det dags att lägga parkettgolv. Genom att lägga parkett kan du snabbt förändra intrycket av ett rum och få det att se ut som ett nytt rum. Läs mer nedan om att lägga parkett och hus vi kan hjälpa dig med ditt golv! 


Din parkettläggare i Stockholm

Parkettgolv är ett klassiskt och vackert trägolv som återfinns i de flesta svenska hem. Vill man ha ett exklusivt golv av kvalité är det parkettgolv man ska välja. Parkettgolv har ett tåligare material än andra trägolv eftersom det inte finns några springor i golvet. Dock är det också ett golv som inte rör sig lika mycket som andra trägolv eftersom fibrerna är riktade åt olika håll i träets lager. Denna uppbyggnad gör att trycket jämnas ut vid olika temperaturer och vid kontakt med fukt.

Golvexperterna är professionella parkettläggare i Stockholms län. Vi lägger alla typer av parkettgolv och tar oss an allt från stora till mindre projekt. Med vår långa erfarenhet kan du känna dig trygg med att ditt parkettgolv är i trygga händer. Vi arbetar kontinuerligt med högt uppsatta mål för att överträffa kundens förväntningar. Våra duktiga golvläggare lägger, slipar och lagar parkettgolv i olika mått. Det är bland annat därför vi stolt kan titulera oss som ledande golvfirma Stockholms län.

Vi finns i hela Stockholm

Vi finns här för att lägga parkettgolv i hela Stockholm –  från Kungsholmen, Vasastan och Södermalm i Stockholms innerstad till Nacka, Solna, Sollentuna och Lidingö i regionens utkanter. Golvexperten har mångåriga erfarenheter av mindre golvläggningar i lägenheter till nyläggningar i villor, industri- och kontorslokaler. Vi garanterar ett hundraprocentigt resultat oavsett uppdragets omfattning och storlek.

Vi kan hjälpa dig både med golvläggning och ytbehandling. Läs mer om våra olika tjänster genom att klicka här nedan:

Experter på alla typer av parkettgolv

Vi kan hjälpa dig med att lägga alla typer av parkettgolv. Våra duktiga parkettläggare är experter på att lägga alla typer av parkettgolv och kan därför ge dig ditt drömgolv som du länge har önskat. Följande är golvläggningar som vi har stor erfarenhet av att arbeta med

Ett av de populäraste parkettgolven som finns idag tillsammans med Fiskbensparkett är chevronparkett. Det är lätt att förväxla dessa eftersom de påminner så mycket om varandra. Den största skillnaden ligger i sicksackmönstret där chevronmönster har kontinuerliga linjer med tvärkant, medan traditionell fiskbensparkett med dess mönster har ett brutet sicksack.

Med sina längre och bredare stavar brukar detta golv kallas för storebror till fiskbensparkett. Valbensparkett läggs också i det klassiska mönstret som påminner om fiskbensparkett. Golvet är en av de mest önskvärda golven som finns idag och i och med den höga efterfrågan anses det kunna höja värdet på bostaden.

Golvet lamellparkett har en enastående slitstyrka och motståndskraft mot avtryck från till exempel klackskor, ljusförändringar och fläckar. Lamellparkett består av ett underskikt av gran eller furu och finns i de flesta träslag, infärgningar samt behandlingar. Lamellparkett finns i ett stort utbud av ytstrukturer och imitationer som passar alla olika stilar.

Ett enkelt sätt att tillföra värme och personlighet till ett rum är med hjälp av ekparkett . Parkettens naturliga och unika egenskaper skapar en varm och inbjudande atmosfär i alla rum som golvet läggs i. Några andra fördelar med ekparkett är att det finns en stor variation i utbudet av färger och mönster samt har det en lång hållbarhet och är relativt enkel att underhålla.

Vi lägger alla typer av stavparkett. Stavparkett läggas i olika formationer och mönster. Detta görs för att skapa en intressant design och för att påverka hur rummet uppfattas. Ett exempel på en traditionell golvläggning av stavparkett är fiskbensparkett, där läggs stavarna i vinkel mot varandra. 

Kubbparkett har en enastående slitstyrka med goda akustiska egenskaper. Parkettgolvet uppfattas som ett ergonomiskt alternativ samtidigt som det är skönt att gå på. Kubbparkett ger rummet ett levande intryck eftersom ingen klubb är den andra lik. Det kan förekomma märken från knotor och kvistar vilket ger variation åt golvet och rummet kan därför upplevas som livfullt och säreget. Vi rekommenderar en ytbehandling med lack eller olja snarast efter golvläggning.

Parkettgolv i olika mönster, färger och material

Parkettgolv är den vanligaste typen av golv i svenska hem. Dels för att parkettgolv har en klassisk stil som aldrig blir omodern, men också för att det finns ett oändligt utbud av parkettgolv. Parkettgolv finns i många olika färger, material och mönster. Det är bara fantasin som sätter gränser i valet av rätt parkettgolv för ditt hem. Det kan därför bli svårt att bestämma sig för vilken typ av parkettgolv man ska ha i sitt kök, vardagsrum eller hall. I en ombonad och trivsam atmosfär är ett parkettgolv i ek i varm kulör perfekt. Är man trendmedveten är kanske fiskbensparkett i ljusare kulör ett bättre alternativ att ha i hemmet. Det är inte alltid så lätt att avgöra själv vad som fungerar eller passar. Golvexperten hjälper och vägleder dig till ditt drömgolv, från idé till slutförande!

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling  genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

TELEFON

010 4240540

ADRESS

Hammarby Allé 91, 120 63 Stockholm

Call Now Button