Fiskbensparkett

Fiskbensparkett är en av de starkaste trenderna inom golvbranschen. Det är en tidlös favorit vars skönhet kan blomma på både mindre och stora golvytor. Fiskbensparkett är inget nytt fenomen, det började läggas redan mot slutet av 1800-talet och kom att snabbt bli standard i medel- och överklasshem. Massiva parkettgolv förekommer i hundratals spännande och intrikata mönster. Trots detta är ändå fiskbensparkett det som ligger svenskarnas hem närmast hjärtat. Fiskbensgolv är eftertraktad och finns idag i de flesta svenska hem, vilket inte är konstigt då parketten har ett exklusivt och elegant utseende som passar både moderna och äldre hem.

Lägga fiskbensparkett

Har du äntligen bestämt dig för att lägga fiskbensparkett i ditt hem eller lokal? Våra golvläggare har genom åren hjälpt både privatpersoner och etablerade företag med att lägga högkvalitativa fiskbensgolv i stora som små ytor. Golvexperten tar sin expertis på allvar och arbetar för att leva upp till sitt namn som landets främsta golvfirma.

Att lägga fiskbensparkett innebär att stavarna läggs i vinkel mot varandra, det är därför viktigt att parkettstavarna är väldigt precisa i mått och vinklar. Stavarna måste ligga tätt så att mönstret i fiskbensparketten följs, blir det minsta lilla fel kommer felen att fortplanta sig över hela golvet.

Det är viktigt att man vänder sig till en professionell golvfirma för att arbetet ska utföras på ett korrekt sätt. Hos oss är ert golv i trygga händer, ta kontakt med oss så hjälper vi dig vidare med alla dina frågor.

Golvslipning av fiskbensparkett

Har du ett fiskbensgolv som förlorat sin glans? Lugn, vi hjälper dig! Ibland räcker det bara med en ordentlig golvslipning för att återuppliva golvet igen. Vi är experter på golv och kan förvandla alla gamla och slitna fiskbensparkett till nya och fräscha parkett.

Golvexperten har ledande kunskaper inom golvslipning av alla typer av trägolv och arbetar hårt med målet att resultatet på alla våra genomförda golvslipningar ska hålla hög kvalitet. Våra golvläggare använder moderna och miljövänliga maskiner som begränsar dammet i bostaden eller kontorslokalerna till ett minimum vilket skyddar mot damm och smuts.

Ytbehandling av fiskbensparkett

Det är inte många som förstår vikten av en ytbehandling av golv. Likt en bil som behöver besiktas och underhållas behöver ditt fiskbensgolv också det. Man kör inte en skadad bil som är i behov av behandling, likaså trampar man inte på ett golv som redan har lidit tillräckligt av påfrestning.

Obehandlat fiskbensparkett kan leda till sprickor, gropar och skador. Om man inte underhåller golvet kan det gå så långt att det måste läggas om. Därför är det viktigt att i god tid att ta hjälp av en professionell golvfirma som kan göra en ordentlig ytbehandling av fiskbensgolv. Golvexperten kan hjälpa dig att reparera skador i golvet, allt ifrån små till stora skador som behöver åtgärdas.

Några av våra populära ytbehandlingar

Att betsa trägolv innebär att träet färgas in i önskad nyans vilket gör att fiskbensparkettens ådringar och naturliga utseende framträder mer. När man betsar golv påverkas fiskbensparkettens kvalité och träslag resultatet. Det är därmed vanligt att utseendet och kulören kan komma att avvika från färgkartan som man har önskat sig från början. För att förebygga detta är våra golvexperter försiktiga och arbetar kvalitativt för att säkerställa kundens förväntningar.

Läs mer om att betsa trägolv här »

Lasyr är en tunn och transparent täckfärg som inte tränger in i träet på samma sätt som bets gör. Lasyr skiljer sig också genom att lasyr tar bort en del av träets ådring och gör så att den genomskinliga färgen får underlaget att framträda på ett fint sätt. Vill man ha en större förändring i färg bör man i sådana fall välja lasering som ytbehandling för bästa resultat. 

Läs mer om lasera golv här   »

Genom att såpa golv får man ett fint och lent golv att gå på. Människan har sedan århundrade såpat golv för att göra ytan hårdare och motståndskraftig mot smuts, fukt och andra partiklar som kan skada trägolvet. Golvexperterna rekommenderar att kombinera såpbehandling med lutbehandling som en effektiv åtgärd mot riskerna att golvet börjar gulna och mörkna.

Läs mer om såpa golv här   »

Genom att luta golv får du ett mindre fuktkänsligt och mer reptåligt golv, men det fungerar lika bra för att nyansera golvet. Många väljer att luta golv för att få till det där bleka och vita resultatet. Ett lutat fiskbensparkett passar utmärkt i mer traditionella miljöer som sekelskifteslägenheter och hus, men passar lika bra i mer moderna miljöer. Vid lutning av trägolv stannar träets gulningsprocess vilket gör att golvet får ett nytt och exklusivt utseende. Med hjälp av rätt lutbehandlingar kan man trolla fram nya färger och nyanser i fiskbensparketten.

Läs mer om luta golv här   »

Genom att lacka golv får du ett skydd från smuts, repor och färgförändringar. Lacket skapar också en motståndskraftig yta vilket gör att golvet inte skadas på samma sätt som ett olackerat golv. En annan fördel med att lacka golv är att det är ganska underhållsfritt vilket kan komma att underlätta ens vardag utan att ständigt behöva städa och ta hand om golvet. En lackering kan vara räddningen på ditt gamla och trötta fiskbensparkett, vilket gammalt golv som helst får ett nytt och fräscht utseende efter en ordentlig utförd lackering.

Läs mer om lacka golv här   »

Vi levererar golv i kvalitet

För oss är det viktigt att leverera tjänster av hög kvalitet. Alla kunder är lika viktiga för oss, oavsett om det handlar om ett större eller mindre uppdrag för företag eller privatperson. Golvexperten för därför alltid nära dialoger med kunder. Dessutom utfärdar vi 1 års garanti för att du alltid ska känna dig trygg med våra tjänster.

Hos oss hittar du erfarna hantverkare som kan allt om att golvslipa, ytbehandla och lägga fiskbensparkett. Våra golvexperter kan också reparera befintliga golv och åtgärda vattenskador samt andra typer av golvskador. Vi erbjuder även golvslipning och ytbehandling av andra trä, betong samt stengolv.

Klicka dig vidare här nedan för att läsa mer om våra andra tjänster 

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling  genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

Begär en kostnadsfri offert för din golvslipning, golvläggning eller ytbehandling genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt. 

TELEFON

010 4240540

ADRESS

Hammarby Allé 91, 120 63 Stockholm

Call Now Button